Cześć Słoneczka !
Dziś chciałabym porozmawiać z Wami o diecie. Bardzo często pytacie się o moją figurę, o to, co ćwiczę, jak jem. Zacznijmy od tego, że jestem szczęściarą. Szczęściarą, która urodziła się szczupła i nie musi walczyć o piękną sylwetkę. Ale muszę o nią dbać, doceniać i pracować.
Przez ostatni miesiąc testowałam dietę pudełkową Biały Widelec. Gdy pojawiła się ta moda, byłam pewna, że nigdy z tego nie skorzystam, ponieważ bardzo lubię gotować. W pewnym monecie postanowiłam jednak zobaczyć jak to smakuje. Na miesiąc. Ostatnie 3 tygodnie , codziennie, gdy wracałam do domu pełną znajdowałam torbę, pełną kulinarnych niespodzianek. Nie mogłam się doczekać, kiedy zobaczę co mam przygotowane na następny dzień. Przygotowałam dla Was małe podsumowanie. A ja już nie mogę się doczekać, kiedy znów wrócę do takiej diety.
Biały Widelec działa na terenie Trójmiasta i Warszawy, sprawdźcie na stronie, w jakie rejony miast dowożą catering. Jest tego naprawdę dużo.

ZALETY
Oszczędność czasu.
Zbilansowana, zdrowa dieta z dostawą do domu.
W moim wypadku była to też oszczędność finansowa, ponieważ zazwyczaj dużo pieniędzy wypadłam w wydawałam w restauracjach
Małe porcje. Smaczne dania.
Wygoda.
Wychodzisz z domu i przez cały dzień masz jedzenie ze sobą. Łatwo jest zaplanować dzień. Łatwo jest podejmować spontaniczne decyzje.
Czułam się najedzona, przy diecie 1000kcl nie miałam potrzeby podjadania, ale… (spójrzcie na punkt 3 WADY)
Będą na diecie normalnie piłam, czarną kawę, świeże soki, wino i czułam się świetnie.

WADY
Dla mnie problem był brak diety wegetariańskiej połączonej z bezglutenową. Nie jem glutenu, na co dzień, ale nie mam też poważnej nietolerancji. Zdecydowałam się na dietę wegetariańską. Ale czasem, nie jadłam dania, jeśli widziałam, że zawiera dużo pszenicy.

Może to śmieszne, ale bardzo brakowało mi świeżych pomidorów z oliwą i szczypiorkiem (ten zapach! Nie ma nic lepszego niż sierpniowe pomidory!!) , awokado oraz jajek na miękko. I dodatkowo kupowałam sobie te produkty: ) i dodawałam do diety lub zamieniałam konkretne dania.

Od początku mnie zastanawiało, to kwestia ekologii, recyklingu to jednak naprawdę duże ilości plastiku zużywane każdego dnia. Przeczytajcie moją z rozmowę z Martą odpowiedzialną za kwestie marketingu oraz organizacji: )

W kwestii plastikowych opakowań nie można zbagatelizować ich odpowiedniego przetwarzania, ponieważ ich nadmierna produkcja jest zagrożeniem dla środowiska naturalnego. Wszystkie opakowania powinny trafiać do odpowiednich pojemników na tworzywa sztuczne. Następnie przewożone są do sortowni, gdzie można je odpowiednio przechować i przetworzyć celem wykonania kolejnych produktów. Zapewniamy swoim klientom profesjonalne wsparcie oferując możliwość zwrotu opakowań, które zostają wyparzone i ponownie udostępnione osobie, która ja zdaje. ”

Więc przy niewielkim wysiłku możemy być dobrze dla swojego organizmu oraz środowiska.

Zobacz też  moje jesienne inspiracje.

Lookbook for Cannes & Positano.